1/1
1/2
FOTOLIJSTEN

Stijlvol en Milieuvriendelijk

De unieke kaders worden met de hand vervaardigd en zijn afkomstig uit Zuid-Afrika. Maar het verhaal achter deze kaders maakt elke kader nog zoveel unieker. 

Het idee voor deze stijlvolle fotolijsten is 13 jaar geleden ontstaan in Kaapstad, Zuid-Afrika. Daar geloofden twee broers in het potentieel van milieuvriendelijke en stijlvolle wanddecoraties met een maatschappelijk verantwoord gedachtegoed. Hun onderneming creëert niet enkel mooie producten, maar verschaft ook werkgelegenheid in Zuid-Afrika. Het hout voor de productie van de kaders wordt aangeleverd door dakloze Afrikanen. Deze struinen Kaapstad af naar sloophout en zijn zo in staat een inkomen te bekomen. In de fabriek worden de kwalitatief hoogwaardige wanddecoraties vervaardigd en afgewerkt met was of glazuur op water-basis. Ten slotte worden ze voorzien van glas en een authentieke foto uit de jaren ’50, ’60 of ’70.

Hout is op zich al een heel milieuvriendelijk materiaal, maar Heart & Deco draagt haar steentje extra bij omdat er voor de productie van de kaders geen bomen worden gekapt. Door hergebruik komt het hout ook niet op de brandstapel terecht. Bovendien een deel van de winst doneren we aan een opvanghuis in Kaapstad om op die manier de dakloze leveranciers van het moederhuis extra tegemoet te komen.